Post Graduate Course

Item

  • Post Graduate Course

Early
(on or before 10 December 2015)

  • USD 125

Standard
(on or before 28 February 2016)

  • USD 200

Late

  • USD 250

On-site

  • USD 250

.

The participant registration fee for the Post Graduate Course includes

  • Admission to the Post Graduate Course
  • Congress documentation
  • Tea/coffee

.

April 20 - Wednesday | Ballroom A – WTC

Minimally invasion intervention is a new field of action for HPB surgeons and this course is an excellent opportunity for you to understand the applicability of these techniques in our specialty.

"Minimally Invasive Approaches to HPB: New Frontiers for Surgeons"

Morning Session
07:45 Introduction 10 mins
07:55 Bile Duct Stones  
08:10 Transcystic Laparpscopic Approach: Role of Anterograde Papillary Ballon Dilation 15 mins
08:10 Stones, Laparoscopic vs Endoscopic Approach 15 mins
08:25 Clinical Case and Discussion 30 mins
09:00 Acute Pancreatitis  
09:00 Laparoscopic Approach: Technical Aspects 15 mins
09:00 Percutaneous & Endoscopic approach: Technical aspects 15 mins
09:30 Clinical Case and Discussion 30 mins
10:00 Coffee Break  
10:30 Ablation of Liver Tumors  
10:30 Radiofrequency: Tips and Tricks 15 mins
10:45 Other Ablation Techniques: When and How? 15 mins
11:00 Clinical Case and Discussion 25 mins
11:30 HPB Tumoral Palliation  
11:30 Stents vs. Surgery 15 mins
11:45 Minimally Invasive Palliation 15 mins
12:00 Clinical Case and Discussion 25 mins
12:30 Technical Advances in Endoscopy and Percutaneous Surgery 55 mins
Afternoon Session
13:30 Cysts and Collections  
13:30 Percutaneous Liver Cysts and Collections Management 15 mins
13:45 HPB’s Postoperative Bile Leak 15 mins
14:00 Clinical Case and Discussion 25 mins
14:30 Management of Minimally Invasive Technique’s Complications  
14:30 Management of Laparoscopic Liver Resection’s Complications 15 mins
14:45 Management of Percutaneous Liver Technique’s Complications 15 mins
15:00 Clinical Case and Discussion 25 mins
15:25 Coffee break  
15:55 Bile Duct Injuries  
15:55 Percutaneous Approach Role 15 mins
16:10 Laparoscopic Approach Role 15 mins
16:25 Clinical Case and Discussion 30 mins
16:55 Course closure 5 mins